vegansk quesadilla oppskrift
Er du på jakt etter en deilig, sunn og enkel vegansk middag? Prøv denne oppskriften på vegansk quesadillas. Quesadillaene er enkle å lage og veldig gode. Med ingredienser som søtpotet, bønner, brunt ris og frisk spinat, er dette en rett med både god næring og smak.
Oppskrift på vegansk quesadilla
Disse quesadillaene er enkle å lage, men krever litt tålmodighet.
Forberedelsestid: 20 minutter
Steketid: 1 time
Ingredienser
- 1 stor søtpotet (ca. 450 g)
- 200 g brun ris, kokt
- 225 g vegetarisk, uten tilsatt olje, refried bønner
- 240 ml salsa
- 40 g fersk spinat
- 225 g sorte bønner, drenert og skyllet
- ¼ teskje løkpulver
- ¼ teskje chilipulver
- ¼ teskje spisskummen
- 1 jalapeño pepper, hakket (valgfritt og sterkt)
- 6-8 fullkorns tortillaer
Fremgangsmåte
- En time før du planlegger å spise, skrell og del søtpotetene i båter.
- Forvarm ovnen til 190º C. Forbered et stekebrett med bakepapir.
- Stek søtpotetene i ovnen i 45 minutter til en time, til de er myke.
- I mellomtiden, tilbered ris i en riskoker eller på komfyren som anvist.
- Fjern søtpotetene fra ovnen og ha dem i en blandebolle. Mos søtpotetene sammen med salsa, ris og fersk spinat.
- Ha søtpotetblandingen i en kjele og rør inn sorte bønner varm blandingen grundig over middels varme. Tilsett løkpulver, chilipulver og spisskummen etter smak og rør.
- Legg en tortilla i en stekepanne på middels varme, og smør siden som vender opp med søtpotet- og bønneblandingen. Tilsett jalapeños hvis ønskelig.
- Legg en annen fullkorns tortilla oppå. Trykk ned på den øverste tortillaen med en stekespade med pannen på middels varme i omtrent 3 minutter. Snu med stekespade og stek i ytterligere tre minutter.
- Voila! Skjær quesadillaene i ønsket størrelse og server med ekstra salsa og en grønn salat.
Tips: Prøv også denne retten med kidneybønner i stedet for de sorte bønnene.
Næringsstoff | Mengde per porsjon (1 quesadilla) | Mengde per 100 g |
---|---|---|
Kalorier | 361 kcal | 130 kcal |
Fett | 2,6 g | 0,9 g |
– hvorav mettet fett | 0,4 g | 0,1 g |
Karbohydrater | 71,3 g | 25,8 g |
– hvorav sukker | 7,3 g | 2,6 g |
Protein | 13,3 g | 4,8 g |
Fiber | 13,5 g | 4,9 g |
Natrium | 557 mg | 201 mg |
Hva er vegansk quesadilla?
En vegansk quesadilla er en meksikansk matrett som har en tortilla fylt med vegansk ost, grønnsaker og andre plantebaserte ting, og så stekt til den blir gyllen og sprø. Den veganske versjonen har veganke ingredienser i stedet for melkeprodukter og kjøtt.
Hvilken type tortilla er best å bruke til vegansk quesadilla?
Du kan bruke både maistortilla og hvetetortilla , avhengig av hva du liker best. Hvetetortilla er ofte lettere å jobbe med, mens maistortilla de den mer tradisjonelle.
Hva slags sauser eller dipp passer til ?
Veganske quesadillas kan serveres med guacamole, vegansk rømme, salsa, eller en sterk vegansk ostesaus. Du kan også prøve andre smaker, som en søt chilisaus eller en koriander- og limeyoghurt.
Hvilker tilbør er vanlig å ha på siden?
Veganske quesadillas kan serveres med en frisk salat, meksikansk ris, bønner, eller nachos. Du kan også lage en enkel salat med blandede grønne blader, cherrytomater, agurk og en lime- og koriander vinaigrett
Herlige Saker…. Jeg forsto selv hva vi har drevet med når det kommer til å drenere ut små kylling barn å kuer etc så jeg ble veganer på dagen eller Human som jeg selv mener det er … Og på par dager forsto jeg den illusjonen vi har levd i da alt skal inkluderes med kylling barn eller ku fett .. Havre melk er jo ti ganger så godt samt det gjør godt å ikke kjenne den ekle ku fett ettersmaken som ku barn eventuelt gikk klipp av… Når dette er sagt må jeg legge til at jeg liker siden din å den cashew osten ( jeg har selv tenkt på lage det de siste ukene å tenkt i all verden hvorfor har jeg aldri smakt dette når det er favoritt nøtten min =) Så deet er bare å legge ut mer om du er i “sonen” som man sier… Ellers ønsker jeg deg et fint år …