vegansk ost skåret opp

Hjemmelaget vegansk ost

Denne oppskriften viser deg hvordan du kan lage en deilig cashewnøttost helt uten meieriprodukter. Denne vegansk osten er laget med bløtlagte cashewnøtter, kokosolje, sitronsaft, næringsgjær og krydder, og passer bra på smørbrød, pizza eller som del av en ostetallerken.

For å lage denne oppskriften, trenger du en blender og en form til å sette osteblandingen i. Først bløtlegger du cashewnøttene i vann i noen timer, før du blender dem sammen med de andre ingrediensene til du får en glatt og kremet konsistens.

Deretter varmer du opp Agar agar pulver i vann i en kjele, og heller blandingen over i blenderen. Agar agar brukes i stedet for gelatin også til fortykning i veganske sauser, for å lage paier, kremer, glasur og i asiatiske retter.

Til slutt setter du ostemassen i kjøleskapet i minst fire timer til den har stivnet.

De fleste ingerdiensene fås på dagligvare butikker med det er to ingredienser som oftes selges på helsekost butikker.

Her kan du bestille bestille disse på nettbutikken til Sunkost:

Vegansk ost
Ingredienser
150g rå cashewnøtter
80ml vann
5 ss ferskpresset sitronsaft
2 ss kokosolje
60g tahini
30g rå gulrot, skrelt og skivet
2 ½ ts salt
¼ ts paprika
⅛ ts cayennepepper
1 ss Dijon sennep
¼ kopp næringsgjær
1 ts hvitløkspulver eller flak
240ml vann
1 ss agar agar-pulver (må være pulver og ikke flak)
Trinn for trinn
1. Tilsett cashewnøtter, 80ml vann, sitronsaft, kokosolje, tahini, gulrot, salt, paprika, cayenne, dijon sennep, næringsgjær og hvitløkspulver i en blender og bland til det er veldig glatt. La blandingen stå i blenderen og sett den til side.
2. Tilsett 240ml vann og agar agar-pulveret i en kjele og varm opp mens du rører regelmessig til det koker. Kok i 1 minutt (ta tiden), rør regelmessig, og etter 1 minutt fjerner du det fra varmen og heller det i blenderen over osteblandingen.
3. Bland til det er glatt.
4. Hell raskt blandingen ut i en rund form som er sprayet med non-stick-spray, da den vil begynne å stivne veldig raskt.
5. Sett den i kjøleskapet til den er stiv. For å ta den ut av formen, vend den opp ned på en tallerken.

Detter er en oppskrift som jeg har funnet ved å prøve oppskrifter fra Amerikanske nettider og modifisert og laget en Norsk versjon av.
Det er fullt mulig å justere mengder og legge på/tekke av mengder, eller bruke andre ingredienser for å lage en egen vri.
Det som er spennende med vegansk matlaging er at man kan eksperimentere og lage sin helt egne variant helt fra bunnen.

Spørsmål og svar

Hva er vegansk ost

Vegansk ost er et godt og dyrevennlig valg i stedet for vanlig ost. Laget av planter som nøtter, soyabønner og korn, gir den mange smaker og ulike teksturer. Du finner vegansk ost i butikker og spesialforretninger,

Er vegansk ost sunt?

Vegansk ost kan være et sunt alternativ, avhengig av ingrediensene som brukes og næringsinnholdet. Mange veganske oster inneholder mindre mettet fett og kolesterol enn meieriost, og noen inneholder også nyttige næringsstoffer som protein, kalsium og vitamin B12.

Hvordan smelter vegansk ost?

Vegansk ost smelter ofte annerledes enn meieriost på grunn av de plantebaserte ingrediensene. Noen veganske oster smelter bedre enn andre, avhengig av ingrediensene og produksjonsmetoden. Du kan eksperimentere med forskjellige merker og varianter for å finne en vegansk ost som smelter tilfredsstillende for dine behov.

Hvordan oppbevarer jeg vegansk ost?

Vegansk ost bør oppbevares i kjøleskapet, i en tett forseglet beholder eller plastfolie for å holde den fersk og forhindre uttørking.

Similar Posts

Legg inn en kommentar